DELTAG I EN AFTEN MED VENNERNE

Vi får bl.a. besøg af musiker Kasper Winding og stifter af butikskæden TIGER Lennart Lajboschitz. 

CASE

En donation til troen på en bedre fremtid

Selvom et børnehjem på mange måder er en redning for børn, så er det aldrig det samme som at bo hos en familie. Det ved jeg. Jeg fik selv tildelt en mentorfamilie i en ung alder, og det har givet mig indsigt i livet, relationer, kærlighed og troen på mig selv. Sådan siger Ditte Reedtz, der er stifter og leder af organisationen Mentorbarn, som fører anbragte børn sammen med frivillige mentorfamilier.
“Mentorbarn modtog i foråret 2019 en donation fra Borgervennen på 75.000 kr. til arbejdet med at give børnehjemsbørn mulighed for at skabe tætte relationer til en familie uden for børnehjemmet.”
Borgervennen støtter mentorbarn

I Mentorbarn er udgangspunktet idéen om at gode og stabile relationer klæder børnene på til fremtiden og styrker mulighederne for at få en uddannelse, stå på egne ben og bidrage til samfundet. 

“Ved at bringe mentorfamilier og børnehjemsbørn sammen i frivillige, men også forpligtende fællesskaber, får børnene mulighed for at blive en del af en families helt almindelige hverdag – med lektier, madpakkesmøring, sport og beslutninger om uddannelse, om at flytte hjemmefra og om at få et job.”

– At være en del af en familie, at lære sociale spilleregler, tage del i daglige gøremål og føle sig værdsat er vigtige faktorer for at kunne klare sig godt senere hen i livet. Børn, der bor på børnehjem, vokser ofte op uden disse muligheder og kan derfor risikere at få indlæringsproblemer, manglende selvværd og endnu sværere ved at bryde den negative sociale arv, siger Ditte Reedtz.

Derfor er det, understreger hun, meget vigtigt, at finde det rette match mellem børn og familier. Og derfor er donationen fra Borgervennen gået til at styrke supervisionen for de familier, der knytter et anbragt barn til sig.

– En lille frivillig forening som vores har hele tiden brug for frie midler, for eksterne konsulenter er dyre. Men vi ønsker at forebygge sammenbrud i relationen, og derfor tilbyder vi familierne supervision og uddannelse. Vi er overbeviste om, at et godt, solidt fundament sparer penge i den anden ende, siger Ditte Reedtz.

Derfor har Mentorbarn også brugt en del af pengene på at leje lydstudie og der indtale en række lydfiler, som mentorfamilierne kan downloade. Her tages der fat om de typiske udfordringer og problemer for mentorfamilier – som også kan lære noget af hinanden og de måder, de løste problemerne på.

– Vi vil gerne gøre noget for det enkelte barn, men vi vil også gerne gøre en forskel på langt sigt. Og vi ved nu, hvor meget det betyder, at et barn bibeholder sin relation til familien og kommer i gang med en ungdomsuddannelse. Børnene får andre referencerammer og andre rollemodeller, Derfor betyder det meget for os i Mentorbarn, at nogen tror på vores projekt og lige som os gerne vil gøre noget for anbragte børn i Danmark. Det er er forholdsvis lille gruppe, men vi ved også, at gruppen er en af de dyreste i samfundet, hvis vi ikke formår at give dem relationer og tro på livet.

Borgervennen har støttet Mentorbarnet