Hvem hjælper vi?

Støtte og hjælp til trængende

Er du kommet i en situation, hvor du trænger til en hjælpende hånd, er det godt at have en Borgerven.

Alle ansøgninger behandles og Borgervennen yder trængende hjælp til fx dyre tandbehandlinger eller andre nødvendige og uforudsete udgifter for vores medlemmer.

Borgervennen grafik
Borgervennen-stoetter-Marjatta
“Jeg har været utrolig glad for Borgervennens hjælp til køb af en cykel. Når man “ligger” mest ned og mærker en håndsrækning, så bliver man glad indeni og taknemmelig.”
”De her børn (med brandsår) har et stort behov for at dele deres historie, deres erfaringer og udfordringer. Det giver lejren mulighed for, og derfor er vi meget taknemmelige for den generøse donation fra Borgervennen.”
Vi har nu modtaget to-personers elcykel, og cyklen har været på de første prøveture til Præstø og omegn til stor glæde for alle. Cyklen er meget populær hos børnene, den giver god motion, dejlig oplevelse i naturen og skaber en god ramme til hyggelige samtaler undervejs. Endnu en gang hjertelig tak for jeres flotte gave.

Støtte udenfor Borgervennen

Borgervennen er på mange måder unik, vores historie fra 1788 og vores muligheder for at støtte andre organisationer og projekter. Men i forhold til andre velgørende organisationer er vi mest unikke ved, at vi er uafhængige i forhold til hvad vi støtter.

Vi er ikke ”låst” til en bestemt sygdom eller diagnose. Vi koncentrerer os ikke om en bestemt udsat gruppe. Vi er uafhængige og kan kanalisere vores støtte til de projekter, der trænger mest – de organisationer, der ikke har været dygtige til at tiltrække midler og sponsorer. Vi kan hjælpe der hvor der er mest brug for det – der hvor udsatte børn eller unge kan få størst glæde eller hjælp i en tung hverdag.

Borgervennens legatudvalg vurderer hvor der er mest brug for vores støtte, og sikrer at vores midler gør den størst mulige forskel.

Borgervennen støtter udsatte børn og unge. Desværre er der mange der trænger til en hjælpende hånd, men vi støtter hvert år familier, der er i en situation hvor en Borgerven kan sikre lidt bedre muligheder, smil og muligheder i en presset hverdag. Det kan være til nødvendige hjælpemidler, til en ekstraordinær oplevelse eller andet.

Igennem mange år, har Borgervennen i øget grad givet støtte til organisationer, hvor der er brug for flere midler som støtte til et givent projekt der kan støtte et fællesskab eller på anden måde gavne udsatte børn og unge i en vanskelig hverdag. Se nogle af vores cases her.

Sådan søger du støtte

Ønsker du at søge støtte enten som enkeltperson eller organisation, så kontakt os på telefon 33 13 46 04 eller skriv til 1788@borgervennen.dk og få tilsendt et ansøgningsskema.

Vi støtter, hvor det nytter

Vi har for nylig støttet...
Borgervennen har støttet Legeheltene

Legeheltene - arbejder non-profit under Børneulykkesfonden med at forebygge ulykker med børn. De står for leg og bevægelse for de ca. 60.000 børn i alderen 1-14 år, der hvert år indlægges på hospitaler. Legeheltene er fagfolk uddannet i motorik, idræt og bevægelse. De kommer til hospitaler 1-3 gange ugentligt. I november 2019 har de fået tildelt 50.000 kr. til køb af bl.a. bordtennisborde og yogamåtter.

Borgervennen har støttet Baltorpskolen

Baltorpskolen - specialskole for hørehæmmede oprettet i 1976, der i øjeblikket har 46 elever med hørehandicap, ADHD, Asperger og autisme. For at give eleverne de samme oplevelser, som de børn, der går på almindelige skoler med lejrture, arrangerer skolen ture til udlandet med lærere og hjælpere. I november 2019 har de fået tildelt 25.000 kr. til en elevtur til Berlin.

Borgervennen har støttet Smilfonden

SMILfonden - arbejder for at skabe SMIL for alvorligt og kronisk syge børn ved at arrangere aktiviteter og fællesskaber for både børnene og deres familier, der på denne måde får en pause fra sygdom. Der holdes bl.a. fester for familierne med musik, underholdning og gaver, så børnene har noget at glæde sig over. I november 2019 har de fået tildelt 50.000 kr. til en netværkstur hvor kronisk syge børn kan finde SMIL, glæde og fællesskaber med ligestillede.

Borgervennen har støttet Julemaerkehjemmene

Julemærkehjemmet i Skælskør har fået tildelt 30.000 kr. til inventar til deres multihal. Udover læring om sund kost og styrken i et fællesskab med andre fysisk og socialt udfordrede overvægtige børn, fokuserer Julemærkehjemmet meget på motion som en del af hverdagen.

Gennem de seneste år har vi også støttet...

 • Børn, Unge og Sorg - specialiseret sorgterapi til børn og unge
 • Matematikcenter - gratis matematikhjælp til børn og unge
 • Lær for Livet - læringsprogram for anbragte børn
 • Emma Luna, Lær for Livet - elev på læringsprogrammet
 • Akademisk Studenterkursus - et tilbud til voksne, der af sociale eller økonomiske årsager er afskåret fra at gå på gymnasiet, og giver muligheden for at tage en studentereksamen eller HF under alternative former. Friplads til 5 studerende
 • Plastik og brandsårsafdelingen på Rigshospitalet - støtte til den årlige udflugt for langtidsindlagte børn. Se case.
 • Alzheimerforeningens børn og unge projekt - økonomisk tilskud
 • Mentorbarn - støtte til at uddanne frivillige mentorfamilier
 • Regnbuehuset - Huset er en selvejende institution og har eksisteret i 23 år som et socialt træningssted for psykisk sårbare mennesker. Tilskud til at oprette nyt køkken
 • Regnbuehuset - støtte til havehus til brugerne
 • Regnbuehuset - støtte til udgivelse af festskrift
 • Hospitalsklovne - "Kæmpe klovnesponsorat"
 • Marjatta Hjemmet - støtte til indkøb af nye indendørs legeredskaber
 • Julemærkehjemmet i Skælskør - støtte til udskiftning af gardinerne på værelserne
 • Aflastningshjemmet Egehøj - støtte til indkøb af gyngestativ
 • Dansk Handicapforbund Esbjerg - støtte til kurser for frivillige
 • Børnehospice på Sankt Lucas Stiftelsen - støtte til indkøb af hjælpemidler og medicinsk udstyr
 • Trygfondens Familiehus i Århus - støtte til etablering af automatiske døråbnere
 • Børns Vilkår - støtte til indkøb af nye headsets
 • Børns Vilkår - støtte til nyt edb-udstyr
 • Foreningen af Danske Døvblinde - støtte til ophold hvor der skal studeres haptisk kommunikation
“Vi er overordentlig taknemmelige for, at Borgervennen af 1788 endnu har valgt nok en gang at tilgodese ASKs økonomisk og socialt trængte elever med en legatportion på 36.000 kr. Det betyder, at to af vores unge elever, der ellers ville have meget vanskeligt ved at finde plads i budgettet, nu får mulighed for at komme i mål med deres eksamen, og dermed chancen for efterfølgende at tage en videregående uddannelse.”

ORIENTERING

Få inspirerende historier, invitationer til arrangementer og generel information fra Borgervennen.

Ved tilmelding accepterer du vores privatlivspolitik