Hvem hjælper vi?
Støtte og hjælp til trængende
Er du kommet i en situation, hvor du trænger til en hjælpende hånd, er det godt at have en Borgerven.
Alle ansøgninger behandles og Borgervennen yder trængende hjælp til fx dyre tandbehandlinger eller andre nødvendige og uforudsete udgifter for vores medlemmer.
Støtte udenfor Borgervennen
Borgervennen er på mange måder unik, vores historie fra 1788 og vores muligheder for at støtte andre organisationer og projekter. Men i forhold til andre velgørende organisationer er vi mest unikke ved, at vi er uafhængige i forhold til hvad vi støtter.
Vi er ikke ”låst” til en bestemt sygdom eller diagnose. Vi koncentrerer os ikke om en bestemt udsat gruppe. Vi er uafhængige og kan kanalisere vores støtte til de projekter, der trænger mest – de organisationer, der ikke har været dygtige til at tiltrække midler og sponsorer. Vi kan hjælpe der hvor der er mest brug for det – der hvor udsatte børn eller unge kan få størst glæde eller hjælp i en tung hverdag.
Borgervennens legatudvalg vurderer hvor der er mest brug for vores støtte, og sikrer at vores midler gør den størst mulige forskel.
- Støtte til enkeltpersoner
Borgervennen støtter udsatte børn og unge. Desværre er der mange der trænger til en hjælpende hånd, men vi støtter hvert år familier, der er i en situation hvor en Borgerven kan sikre lidt bedre muligheder, smil og muligheder i en presset hverdag. Det kan være til nødvendige hjælpemidler, til en ekstraordinær oplevelse eller andet.
- Støtte til organisationer og projekter
Igennem mange år, har Borgervennen i øget grad givet støtte til organisationer, hvor der er brug for flere midler som støtte til et givent projekt der kan støtte et fællesskab eller på anden måde gavne udsatte børn og unge i en vanskelig hverdag. Se nogle af vores cases her.
Sådan søger du støtte
Ønsker du at søge støtte enten som enkeltperson eller organisation, så kontakt os på telefon 33 13 46 04 eller skriv til 1788@borgervennen.dk og få tilsendt et ansøgningsskema.
Vi støtter, hvor det nytter
Vi har for nylig støttet...
Fonden GRO Kvindekrisecenter er en privat, selvejende institution i Næstved, der driver et botilbud til krise- og voldsramte kvinder og børn. På GRO kan kvinder og børn få støtte og rådgivning, så de ad den vej kan få redskaber, der gør dem i stand til at komme styrket videre til et liv uden vold. Borgervennen har ydet støtte til en bålplads, hvor børn og voksne kan hygge sig i den periode, de bor på krisecenteret. Her er der fokus på at genskabe tryghed, ro og trivsel for dem, der har haft alt andet end netop tryghed, ro og trivsel.
Fountain House er et klubhus for psykisk sårbare oprettet i 1989. Fountain House har fokus på, at brugerne udvikles til at kunne begå sig i omverdenen, på et studie eller i et job. Borgervennen har tildelt legat til etablering af et keramisk værksted, hvor brugerne kan udleve deres kreative evner, opleve succes med at skabe noget og ikke mindst opleve fællesskabet med andre ligestillede.
Foreningen af Danske DøvBlinde er oprettet af døvblinde i 1987. Der arbejdes for bedre forhold for alle med både nedsat syn og hørelse via livsvigtig rådgivning og netværk, og foreningen kæmper for, at døvblinde får lige vilkår og bedre muligheder for at deltage på lige fod med andre i samfundet. Borgervennen har tildelt foreningen 30.000 kr. i støtte til afholdelse af skakturnering i 2022.
Med en donation på 19.500 kr. giver Borgervennen Bryd Tavsheden støtte til syv samtaleforløb. Ved hjælp af samtaler og chat hjælper foreningen børn og unge, der er eller har været udsat for vold. Det være sig fra forældre, kærester eller andre. Forløbene gennemføres både individuelt og i grupper, så de unge mærker, at de ikke er de eneste, der er plaget af vold, og forløbene har fokus på at give værktøj til at komme videre til en hverdag uden vold og frygt.
Legeheltene - arbejder non-profit under Børneulykkesfonden med at forebygge ulykker med børn. De står for leg og bevægelse for de ca. 60.000 børn i alderen 1-14 år, der hvert år indlægges på hospitaler. Legeheltene er fagfolk uddannet i motorik, idræt og bevægelse. De kommer til hospitaler 1-3 gange ugentligt. I november 2019 har de fået tildelt 50.000 kr. til køb af bl.a. bordtennisborde og yogamåtter.
Baltorpskolen - specialskole for hørehæmmede oprettet i 1976, der i øjeblikket har 46 elever med hørehandicap, ADHD, Asperger og autisme. For at give eleverne de samme oplevelser, som de børn, der går på almindelige skoler med lejrture, arrangerer skolen ture til udlandet med lærere og hjælpere. I november 2019 har de fået tildelt 25.000 kr. til en elevtur til Berlin.
SMILfonden - arbejder for at skabe SMIL for alvorligt og kronisk syge børn ved at arrangere aktiviteter og fællesskaber for både børnene og deres familier, der på denne måde får en pause fra sygdom. Der holdes bl.a. fester for familierne med musik, underholdning og gaver, så børnene har noget at glæde sig over. I november 2019 har de fået tildelt 50.000 kr. til en netværkstur hvor kronisk syge børn kan finde SMIL, glæde og fællesskaber med ligestillede.
Julemærkehjemmet i Skælskør har fået tildelt 30.000 kr. til inventar til deres multihal. Udover læring om sund kost og styrken i et fællesskab med andre fysisk og socialt udfordrede overvægtige børn, fokuserer Julemærkehjemmet meget på motion som en del af hverdagen.
Gennem de seneste år har vi også støttet...
- Det sociale netværk Headspace - specialiseret sorgterapi til børn og unge
- Mindsteps - træningstilbud for børn med funktionsnedsættelser
- Børn, Unge og Sorg - specialiseret sorgterapi til børn og unge
- Matematikcenter - gratis matematikhjælp til børn og unge
- Lær for Livet - læringsprogram for anbragte børn
- Akademisk Studenterkursus - et tilbud til voksne, der af sociale eller økonomiske årsager er afskåret fra at gå på gymnasiet, og giver muligheden for at tage en studentereksamen eller HF under alternative former. Friplads til 5 studerende
- Plastik og brandsårsafdelingen på Rigshospitalet - støtte til den årlige udflugt for langtidsindlagte børn. Se case.
- Bixen - genbrugsbutik for flygtningefamilier. Støtte til deres sociale aktiviteter
- Aalborg Citykirke - hjælpepakker til ressourcesvage
- Det Nationale Sorgcenter - hjælper med terapi til børn og unge. Støtte til deres rådgivning.
- Dansk Skoleskak - hjælper unge med særlige behov. Støtte til deres sociale aktiviteter.
- Alzheimerforeningens børn og unge projekt - økonomisk tilskud
- Aflastningshjemmet Egehøj - støtte til indkøb af gyngestativ
- Dansk Handicapforbund Esbjerg - støtte til kurser for frivillige
- Børnehospice på Sankt Lucas Stiftelsen - støtte til indkøb af hjælpemidler og medicinsk udstyr
- Trygfondens Familiehus i Århus - støtte til etablering af automatiske døråbnere
- Børn Vilkår - støtte til indkøb af nye headsets og edb-udstyr
- Autisme Ungdom - støtte til sommercamp
- Foreningen af Danske Døvblinde - støtte til ophold hvor der skal studeres haptisk kommunikation
- Dagbehandlingsskolen Sputnik - støtte til indkøb af redskaber
- Brobyggerne Gentofte - støtte til brugerarrangementer
- Raise for kids - støtte til udsatte familier
- Specialsport - støtte til indkøb af sportsudstyr
- FitforKids - sundhedsforløb for udsatte børn med overvægt. Støtte til deres arbejde.
- Nordstjerneskolen - undervisningstilbud til børn med diagnoser. Støtte til udfordringsudflugt
- Mentorbarn - støtte til at uddanne frivillige mentorfamilier
- Regnbuehuset - Huset er en selvejende institution og har eksisteret i 23 år som et socialt træningssted for psykisk sårbare mennesker. Tilskud til at oprette nyt køkken og havehus
- Foreningen Mødestedet - støtte til sommerskole
- Hospitalsklovne - "Kæmpe klovnesponsorat"
- Marjatta Hjemmet - støtte til indkøb af nye indendørs legeredskaber
- Julemærkehjemmet i Skælskør - støtte til udskiftning af gardinerne på værelserne
- Min Drømmedag - støtte til at købe trailer til at fragte udstyr
- Trygfondens familiehus - støtte til indkøb af møbler og legetøj
- Foreningen familier med kræftramte børn - støtte til deres rådgivende arbejde